Placeholder

Recept voor panzella van zuurdesem

Probeer vandaag dit heerlijke Italiaanse recept.

Probeer vandaag dit heerlijke Italiaanse recept.

Ingrediënten:
• 250 g zuurdesembrood
• 1 el rodewijnazijn
• ½ komkommer
• 4 rijpe trostomaten of pomodori
• 1 rode ui
• 2 stengels bleekselderij
• 50 g rucola
• handje basilicumblaadjes
• 6 el extra vierge olijfolie
• 2 el azijn of citroensap
• 75 g parmezaan

Snijd het brood in blokjes van anderhalve cm, doe ze in een kom en bedruppel ze met de azijn en een eetlepel water. Het brood moet vochtig, maar niet nat zijn. Snijd de komkommer en tomaten in plakjes. Snijd de ui in dunne ringen en de bleekselderij in schijfjes. Meng in een kom de rucola, basilicum, tomaten, komkommer, bleekselderij en stukjes brood. Maak een dressing van de olie, azijn, peper en zout en schep door de salade. Schaaf er een paar mooie krullen parmezaan over en dien op.

Bereidingstijd: 25 minuten
Marineertijd: 30 minuten