Placeholder

Recept voor quinoa-salade

In plaats van quinoa kun je deze salade ook met bulghur, couscous of bruine rijst maken. Ook lekker in de salade zijn partjes sinaasappel en zonnebloempitten.

In plaats van quinoa kun je deze salade ook met bulghur, couscous of bruine rijst maken. Ook lekker in de salade zijn partjes sinaasappel en zonnebloempitten.

Ingrediënten
– 
100 g quinoa
– 250 ml groentebouillon
– 1 sinaasappel
– 30 g munt
– 4 el koolzaadolie
– 100 g walnoten
– 1 peer
– 50 g cranberry’s

Aan de slag
Breng de quinoa met de bouillon tegen de kook. Laat op laag vuur zachtjes 10-15 minuten koken tot al het vocht is opgenomen en de quinoa gaar is. Zeef het en laat afkoelen. Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap eruit. Breng het sap aan de kook en laat inkoken tot er nog een paar eetlepels van over zijn. Ris de blaadjes van de takjes munt en snijd de helft fijn. Meng de fijngehakte munt met het sinaasappelsap en olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de walnoten in een koekenpan zonder olie en boter tot ze hun geur afgeven. Snijd de peer in dunne plakjes. Meng de quinoa met de noten, cranberry’s, plakjes peer en blaadjes munt. Verdeel over borden en lepel de dressing erover.

Bereidingstijd: 25 minuten
Afkoeltijd: 15 minuten