Placeholder

Recept voor soto ajam

Heerlijke Indische maaltijdsoep met kip.

Heerlijke Indische maaltijdsoep met kip.

Ingrediënten
– 
3 teentjes knoflook, geperst
– 3 sjalotten, gesnipperd
– 1 el trassi (garnalen- pasta)
– 1 el gemalen korianderzaad (ketoembar)
– 10 cm gemberwortel, in plakjes
– 2 stengels citroengras, gekneusd
– 4 citroenblaadjes (djeroek peroet)
– 2 kippenpoten
– 2 zoete aardappels
– 2 eieren
– 1 dunne prei
– 200 g haricots verts
– 25 g taugé
– 2 el gebakken uitjes (seroendeng) 

Aan de slag
Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin 3 minuten de knoflook en sjalotten met de trassi en het korianderzaad. Giet er 1½ liter water bij en voeg de gember, stengels citroengras, citroen- blaadjes en kippenpoten toe. Breng de soep tegen de kook en laat 40 minuten trekken op laag vuur. Schil en snijd de aardappels in kleine stukjes. Kook de eieren hard. Snijd de prei in dunne ringen en halveer de boontjes. Verwijder de kip en specerijen uit de soep, en voeg zoete aardappel, boontjes en prei toe. Laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn. Pluk het kippenvlees van de botjes en roer door de soep. Verdeel de soep over diepe borden. Serveer met de taugé, een half ei en gebakken uitjes. 

Bereidingstijd: 60 minuten