Placeholder

Recept voor waterijsjes met eetbare zomerbloemen

Niet alleen heerlijk verkoelend, bloemenijsjes zien er ook prachtig uit! Wij vertellen je hoe je deze waterijsjes in een handomdraai maakt en welke eetbare bloemen je kunt gebruiken.

Niet alleen heerlijk verkoelend, bloemenijsjes zien er ook prachtig uit! Wij vertellen je hoe je deze waterijsjes in een handomdraai maakt en welke eetbare bloemen je kunt gebruiken.

Ingrediënten:
– Vlierbloesem siroop
– Water
– IJsvormpjes
– Eetbare bloemen (Apple Blossom, Anice Blosso, Cornabria Blossom)

Bereiding:
Vul 1/3 van de ijsvormpjes met de eetbare bloemen. Doe 1/3 siroop in een kan en giet hier 2/3 water bij. Giet de limonadesiroop voorzichtig in de ijsvormpjes. Schenk tot 1 cm onder de rand van de vormpjes. Sluit het bovenste gedeelte van de ijsvorm af en steek het houten stokje erdoor. Laat de ijsjes zeker een dag in de vriezer hard worden. Wanneer je het ijsje uit de vorm wil halen, houd het even onder een warme straal water en haal de ijsjes zo uit de vorm.

Let op: niet alle bloemen zijn eetbaar en sommige bloemen zijn zelfs giftig. Als je er geen verstand van hebt, raadpleeg dan eerst een betrouwbare bron. Eetbare bloemen zijn namelijk op speciale wijze geproduceerd zodat deze geschikt zijn voor consumptie. De (snij)bloemen en planten die je in de winkel koopt zijn niet geschikt voor consumptie.

Ga voor meer inspiratie naar Mooiwatplantendoen.nl.