Placeholder

3 recepten voor een fruitsalade

Het zomerfruit dat nu in de supermarkten ligt, is ook heerlijk in een hartige salade. Combineer frambozen of aardbeien eens met geitenkaas en walnoten. Of kies uit deze drie heerlijke recepten.

Het zomerfruit dat nu in de supermarkten ligt, is ook heerlijk in een hartige salade. Combineer frambozen of aardbeien eens met geitenkaas en walnoten. Of kies uit deze drie heerlijke recepten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recept voor salade met watermeloen, gepeperde kaas en munt

Ingrediënten:

– 1 kg zoete watermeloen in stukjes
– 4 (gepeperde) schapenkaasjes gebroken in stukjes
– 16 zwarte olijven, zonder pit, gehalveerd
– 1 klein bosje munt
– 1 eetlepel zeezout
– 30 cl olijfolie extra virgin

Bereiding:

​Doe de meloen met de kaas en olijven in schaal en schep voorzichtig om. Verdeel over de borden en besprenkel met de munt, olijven en zout.

 

Salade met blauwe kaas en druiven

Ingrediënten:
– 
1 krop eikenbladsla
– 5 el olijfolie
– 2 el balsamico-azijn
– 1 ui, in ringen
– 20-25 pitloze blauwe druiven, gehalveerd
– 100 g blauwe kaas, in blokjes
– 40 g pecannoten

Bereiding
Was en droog de sla. · Verdeel hem over vier borden. · Klop in een kommetje vier eetlepels olie met de azijn door elkaar. · Voeg zout en peper naar smaak toe. · Verhit één eetlepel olie in een koekenpan en bak de ringen ui op een matig vuur 2-3 minuten tot ze zacht zijn; laat ze niet bruin worden. · Voeg de druiven toe en bak ze al omscheppend 1-2 minuten mee. · Verdeel het ui-druivenmengsel, de blokjes kaas en de pecannoten over de salades. · Druppel er de dressing over. · Geef er sneetjes warm stokbrood bij.

 

Recept voor mihoensalade met spinazie, mango en garnalen

Ingrediënten:

– 150 g bladspinazie
– 1 el zonnebloemolie
– 500 g rauwe gepelde garnalen (diepvries), ontdooid
– 250 g mihoen
– 1 rode paprika, zaadjes verwijderd en in reepjes
– 1 rijpe mango, geschild, pit verwijderd en in blokjes
– 1-2 rode chilipepers, zaadjes verwijderd en fijngehakt

Voor de limoendressing:

– 50 ml limoensap (van ca. 2 limoenen)
– 3 el Thaise vissaus
– 1 tl rietsuiker
– 1 flinke teen knoflook, geperst

Bereiding:
Klop in een kommetje alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Leg de spinazie op een plank en snijd de blaadjes met een groot mes in repen. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de garnalen enkele minuten tot ze gaar en roze zijn; bak ze niet te lang, want dan worden ze droog. Bereid de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en spoel goed onder koud stromend water. Knip de mihoen met een schaar in kortere stukjes. Meng de mihoen in een schaal meteen met de dressing. Meng er vervolgens de spinazie, paprika, mango, garnalen en chilipeper door. Serveer eventueel met extra partjes limoen.