Pompoensoep: dit zijn 4 overheerlijke varianten

Recept voor pompoensoep (én 4 overheerlijke varianten)

Lekker verwarmend en verrassend veelzijdig: pompoensoep. Van pittige kerrie tot oosterse kokos, dit zijn de lekkerste varianten.

Lekker verwarmend en verrassend veelzijdig: pompoensoep. Van pittige kerrie tot oosterse kokos, dit zijn de lekkerste varianten.

Het basisrecept

Bak een ui glazig, voeg wat knoflook toe en een in blokjes gesneden pompoen. Bak ca. 5 minuten en voeg een liter (groente)bouillon toe. Kook de soep 20 minuten en pureer het geheel tot een glad mengsel. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Variatie 1: met kokos

Bak met de ui en knoflook een lepel versgeraspte gember en een fijngehakt pepertje mee. Volg het basisrecept en voeg op het laatst, na het pureren, een scheut kokosmelk toe. Warm door voor het serveren.

Variatie 2: met kerrie

Voeg aan de ui en knoflook milde of pittige kerriepoeder toe en volg verder het basisrecept. Serveer met een lepel crème fraîche.

Lees ook: 5 redenen waarom het gezond is om meer pompoen te eten

Variatie 3: met wortel en paprika

Zo krijg je in elk geval ruim voldoende groente binnen! Bak met de ui, knoflook en pompoen gesneden wortel en paprika mee en volg verder het basisrecept.

Variatie 4: met linzen

Laat de linzen uitlekken en kook ze mee met de ui, knoflook en pompoen. Voeg tijm, basilicum en wat oregano toe en breng op smaak met peper en zout.

Ook lekker: pompoensoep met gember en citroengras