Placeholder

5 recepten voor overheerlijke tartine’s

Je neemt een stoere Franse boterham, belegt ‘m met een lekkere combi en… genieten maar van je tartine!

Je neemt een stoere Franse boterham, belegt ‘m met een lekkere combi en… genieten maar van je tartine!

1. Lekker fris
Besmeer een snee brood met een dikke laag mascarpone. Leg daarop gerookte haringfilet en schijfjes appel. Garneer met gemengde radijsrauwkost.

2. Klassieker
Besmeer met een laag mascarpone. Leg hierop plakjes gorgonzola dolce en plakjes verse vijg. Garneer met tijm honing en versgemalen zwarte peper.

3. Vegetarisch
Breng een laag mascarpone aan. Leg hierop plakjes gekookte biet, plakjes sinaasappel en geroosterde hazelnoten. Garneer met cress en versgemalen peper.

4. Mediterraan
Besmeer met mascarpone en daaroverheen een laag hummus. Beleg met gegrilde groenten, kiemen en plakjes spinata romana.

5. Zalig zoet
Breng na een laag mascarpone ook een laag hazelnootpasta aan. Beleg met plakjes banaan, frambozen en kokosschaafsel dat je in een pan even hebt geroosterd.