Placeholder

Recept voor groente-frittata met worstjes

Deze frittata serveer je met een gemengde salade en een stokbroodje.

Deze frittata serveer je met een gemengde salade en een stokbroodje.

LUNCH- OF HOOFDGERECHT

Bereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: 15 minuten

Ingrediënten: 3 el olijfolie • 225 g runderchipolataworstjes • 1 courgette • 1 bos groene asperges • 2 rode uien • 250 g kerstomaatjes • 8 eieren

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de worstjes in 5 minuten rondom bruin en gaar. Haal ze uit de pan en snijd ze in stukjes. Snijd de courgette in blokjes en de asperges schuin in 4 stukken. Halveer de kerstomaatjes en snijd de uien in parten. Sla de eieren los in een kom met een beetje peper en zout.

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de courgette, asperges en uien 3 minuten. Voeg de stukjes worst en de tomaatjes toe en bak ze 1 minuut mee. Giet de eieren in de pan en verdeel de groenten en worst er netjes tussen. Bak de omelet 2 minuten op het vuur en gaar hem nog 15 minuten in de oven. Leg een groot bord omgekeerd op de omelet en draai de pan met bord en al om, zodat de omelet op het bord komt te liggen. Snijd met een scherp mes in punten.