×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Recept voor fritto misto

Recept voor fritto misto
21.06.2017 -

Een Italiaanse klassieker van gefrituurde stukjes vis en schaaldieren. Hier afgewisseld met groenten en champignons.


HOOFDGERECHT

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten voor het frituurbeslag: 1 el honing • 250 ml water • 4 g gedroogde gist • 250 g bloem • 1 el olie • 2 eieren • 4 g zout

Om te frituren: 200 g zalmfilet • 200 g kabeljauw let • 250 g champignons • 1 gele paprika • 1 rode paprika • 200 g grote gepelde garnalen • 100 g aspergetips • 2 l plantaardige olie

Bereiding
Meng voor het frituurbeslag de honing met het water en los de gist hierin op. Laat 10 minuten staan tot het water begint te schuimen. Zeef de bloem boven een beslagkom en meng het gistwater, de olie, eieren en het zout erdoor. Roer tot een glad beslag.
Snijd de zalm en kabeljauw in stukken van 3 centimeter. Halveer de grote champignons en snijd de paprika’s in repen. Verhit de frituurolie in een ruime pan met dikke bodem tot 180 °C (of gebruik een frituurpan).Verwarm de oven voor op 100 ºC. Haal de stukken zalm door het frituurbeslag en schep ze voorzichtig in de hete olie. Frituur de stukjes vis in zo’n 3 minuten goudbruin en gaar. Leg ze op een zeef en laat even uitlekken. Leg de stukjes op een bakplaat en houd ze warm in de oven.
Frituur achtereenvolgens de kabeljauw, garnalen, champignons, paprika en asperges. Doe niet te veel tegelijk in de frituur, want dan daalt de temperatuur van de olie. Houd alles warm in de oven tot je klaar bent met frituren. Schep vervolgens in een schaal en garneer met partjes citroen. 

Tip
Lekker met een kruidenmayonaise van 100 ml mayonaise, 50 ml dikke yoghurt, 1 el gehakte dille,
1 el gehakte bladpeterselie en 1 el gehakte kappertjes.  

Foto: Eric van Lokven

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Recept voor krokante, kruidige karbonade met geitenkaas

19.11.2017 - Oer-Hollands en makkelijk te bereiden. Geef je alledaagse karbonaadje een verrassende twist.

Bekijk het recept
Recept voor herfstpasta met pompoen en champignons

18.11.2017 - Deze herfstpasta dankt zijn naam aan de heerlijke seizoensingrediënten die worden gebruikt.

Bekijk het recept
Recept voor Hollands aardappelpannetje met oude kaas

17.11.2017 - Dit Hollandse aardappelpannetje smaakt erg lekker dankzij de oude kaas. Yum!

Bekijk het recept
Recept voor preistamppot met zalm en kappertjes

16.11.2017 - Deze preistamppot met zalmfilet is ook erg lekker met gerookte zalmblokjes of zalm uit blik dóór de stamppot.

Bekijk het recept
Recept voor bloemkoolsoep met chorizo en saffraan

15.11.2017 - De stoere Spaanse smaken van saffraan en chorizo passen goed bij de bloemkool. Dat wordt dus smullen met deze maaltijdsoep!

Bekijk het recept
Recept voor ratatouille met eitjes

14.11.2017 - Even geen zin in vlees en vis? Maak dan deze ratatouille met eitjes. Heerlijk met wat stokbrood.

Bekijk het recept
De lekkerste warme chocolademelk variaties

13.11.2017 - Het is weer tijd voor warme chocolademelk. Geef er eens een ‘anders-dan-anders-draai’ aan. Hier vind je verschillende variaties, zoals met karamel en zeezout.

Lees meer!
Recept voor millefeuille met slagroom en frambozen

13.11.2017 - Advertorial - Je maakt dit lekkernij gemakkelijk met vers bladerdeeg.

Recept
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 262 |