×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Recept voor fritto misto

Recept voor fritto misto
21.06.2017 -

Een Italiaanse klassieker van gefrituurde stukjes vis en schaaldieren. Hier afgewisseld met groenten en champignons.


HOOFDGERECHT

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten voor het frituurbeslag: 1 el honing • 250 ml water • 4 g gedroogde gist • 250 g bloem • 1 el olie • 2 eieren • 4 g zout

Om te frituren: 200 g zalmfilet • 200 g kabeljauw let • 250 g champignons • 1 gele paprika • 1 rode paprika • 200 g grote gepelde garnalen • 100 g aspergetips • 2 l plantaardige olie

Bereiding
Meng voor het frituurbeslag de honing met het water en los de gist hierin op. Laat 10 minuten staan tot het water begint te schuimen. Zeef de bloem boven een beslagkom en meng het gistwater, de olie, eieren en het zout erdoor. Roer tot een glad beslag.
Snijd de zalm en kabeljauw in stukken van 3 centimeter. Halveer de grote champignons en snijd de paprika’s in repen. Verhit de frituurolie in een ruime pan met dikke bodem tot 180 °C (of gebruik een frituurpan).Verwarm de oven voor op 100 ºC. Haal de stukken zalm door het frituurbeslag en schep ze voorzichtig in de hete olie. Frituur de stukjes vis in zo’n 3 minuten goudbruin en gaar. Leg ze op een zeef en laat even uitlekken. Leg de stukjes op een bakplaat en houd ze warm in de oven.
Frituur achtereenvolgens de kabeljauw, garnalen, champignons, paprika en asperges. Doe niet te veel tegelijk in de frituur, want dan daalt de temperatuur van de olie. Houd alles warm in de oven tot je klaar bent met frituren. Schep vervolgens in een schaal en garneer met partjes citroen. 

Tip
Lekker met een kruidenmayonaise van 100 ml mayonaise, 50 ml dikke yoghurt, 1 el gehakte dille,
1 el gehakte bladpeterselie en 1 el gehakte kappertjes.  

Foto: Eric van Lokven

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Recept voor quiche met tomaatjes en olijven

20.09.2017 - Deze vegetarische quiche is niet alleen erg lekker, het is ook nog eens erg leuk om zelf te maken!

Bekijk het recept
Recept voor woknoedels met gehakt en groenten

19.09.2017 - Vandaag, lekker wokken!

Bekijk het recept
Ensalada con quinoa y aguacate

18.09.2017 - Quinoasalade met avocado.

Lees verder
Recept voor ratatouille met eitjes

17.09.2017 - Dit vegetarische gerecht is niet alleen erg lekker maar het scheelt ook nog eens heel wat afwas.

Bekijk het recept
4 recepten met maar drie ingrediënten

16.09.2017 - Je herkent het vast wel: soms heb je gewoon zin in iets lekkers in plaats van een droog koekje. Maar om meteen een ingewikkelde taart te gaan bakken. Gelukkig heeft Vriendin voor jou vier recepten verzameld waar je maar drie ingrediënten voor nodig hebt.

Lees verder
Recept voor groene salade met geroosterde pompoen

16.09.2017 - Maak deze heerlijke salade met pompoen!

Bekijk het recept
Recept voor Orecchiette con broccoli e acciughe

15.09.2017 - Heerlijk: een smaakvolle pasta uit het hart van Puglia.

Bekijk het recept

Jouw mening:

Wat maak jij het liefst als er gasten komen?

    •  
Recept voor gegrilde lamsspiesjes met een kruidentabouleh

14.09.2017 - Deze gegrilde lamsspiesjes zien er niet alleen gezellig uit op tafel, maar ze zijn ook nog eens heerlijk! Leuk om je gasten mee te verrassen tijdens een etentje bij jou thuis.

Hier vind je het recept
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 260 |