×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Recept voor fritto misto

Recept voor fritto misto
21.06.2017 -

Een Italiaanse klassieker van gefrituurde stukjes vis en schaaldieren. Hier afgewisseld met groenten en champignons.


HOOFDGERECHT

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingredièˆnten voor het frituurbeslag: 1 el honing • 250 ml water • 4 g gedroogde gist • 250 g bloem • 1 el olie • 2 eieren • 4 g zout

Om te frituren: 200 g zalmfilet • 200 g kabeljauw let • 250 g champignons • 1 gele paprika • 1 rode paprika • 200 g grote gepelde garnalen • 100 g aspergetips • 2 l plantaardige olie

Bereiding
Meng voor het frituurbeslag de honing met het water en los de gist hierin op. Laat 10 minuten staan tot het water begint te schuimen. Zeef de bloem boven een beslagkom en meng het gistwater, de olie, eieren en het zout erdoor. Roer tot een glad beslag.
Snijd de zalm en kabeljauw in stukken van 3 centimeter. Halveer de grote champignons en snijd de paprika’s in repen. Verhit de frituurolie in een ruime pan met dikke bodem tot 180 °C (of gebruik een frituurpan).Verwarm de oven voor op 100 ºC. Haal de stukken zalm door het frituurbeslag en schep ze voorzichtig in de hete olie. Frituur de stukjes vis in zo’n 3 minuten goudbruin en gaar. Leg ze op een zeef en laat even uitlekken. Leg de stukjes op een bakplaat en houd ze warm in de oven.
Frituur achtereenvolgens de kabeljauw, garnalen, champignons, paprika en asperges. Doe niet te veel tegelijk in de frituur, want dan daalt de temperatuur van de olie. Houd alles warm in de oven tot je klaar bent met frituren. Schep vervolgens in een schaal en garneer met partjes citroen. 

Tip
Lekker met een kruidenmayonaise van 100 ml mayonaise, 50 ml dikke yoghurt, 1 el gehakte dille,
1 el gehakte bladpeterselie en 1 el gehakte kappertjes.  

Foto: Eric van Lokven

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Recept voor linzensalade met salami, radicchio en tijm

26.07.2017 - Deze salade is heerlijk als hoofdgerecht, maar kan ook prima als lunch.

Recept
Recept voor salade caprese met rucolapesto

25.07.2017 - Een heerlijke Italiaanse salade die makkelijk en snel gemaakt kan worden.

Recept

1

Recept voor spaghetti alla puttanesca

24.07.2017 - Fijn om de week mee te beginnen: een heerlijke spaghetti uit de streek Campania.

Recept

1

Recept voor ui-ansjovistaart

23.07.2017 - Deze hartige taart met vis is heerlijk in combinatie met een groene salade.

Bekijk het recept
Recept voor wraps met kip, Parmezaan en balsamico-dressing

22.07.2017 - Hou jij wel van wraps? Probeer deze wraps met kip, Parmezaan en balsamico, mmm!

Bekijk het recept
Recept voor pasta alla Genovese

21.07.2017 - Heerlijk: een vegetarische pasta. Dit recept is afkomstig uit de Italiaanse streek Liguria.

Recept
Recept voor Philly cheesesteak

20.07.2017 - De Philly cheesesteak is een Amerikaanse sandwich met dunne plakjes biefstuk, uien, groene paprika en gesmolten kaas die zijn roots heeft in de stad Philadelphia. Je maakt het klaar binnen 15 minuten en kan ook prima als lunch.

Recept
Scholfilets met boter-kappertjessaus en aspergetips

19.07.2017 - Schol is op zijn lekkerst tussen de maanden mei en december en dan vooral in de zomer. Van januari tot maart zit de vis in de paaitijd en is het vlees veel te mager en zit er weinig smaak aan.

Recept
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 258 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!