Placeholder

Recept voor sinaasappelsalade met bietjes

Lekker fris met dit mooie weer. Een heerlijk recept uit Marokko.

Lekker fris met dit mooie weer. Een heerlijk recept uit Marokko.

Ingrediënten: 4 sinaasappels • 4 bietjes • 50 g amandelen • 1⁄2 citroen • 10 g muntblaadjes • 1 el oranjebloesemwater • 5 el olijfolie

Bereidingstijd: 15 minuten

Schil de sinaasappels met een scherp mes zo dik dat je de vliesjes van de partjes mee snijdt. Snijd de sinaasappels vervolgens dwars op de partjes in dunne plakken. Snijd de bietjes ook in dunne plakjes. Rooster de amandelen in een koekenpan zonder olie of boter tot ze lichtbruin kleuren. Laat even afkoelen en hak ze grof. Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit. Snijd de muntblaadjes jn en meng ze met het citroensap, ­rasp, oranjebloesem­ water en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Schik de sinaasappel en bieten op een schaal en lepel de dressing erover. Bestrooi met de amandelen. 

In de video hieronder zie je hoe je mooie sinaasappelschijfjes maakt.