Placeholder

Recept voor mosterdsoep met beenham

Heerlijk als lunch of avondeten!

Heerlijk als lunch of avondeten!

Ingrediënten
•  50 g kleine pasta
• 2 eieren
• 1 ui
• 2 teentjes knoflook
• 1 winterpeen
• 1 kleine prei
• 4 el koolzaadolie
• 2 el bloem
• 1,25 liter groentebouillon (van tablet)
• 2 el dijonmosterd
• 2 el grove Doesburgse mosterd
• 100 ml slagroom
• 1 dikke plak beenham
• paar takjes dragon

Bereiding
Kook de pasta beetgaar en kook de eieren mee. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in dunne plakjes. Snijd de prei in ringen. Verhit de olie in een hoge (soep)pan en fruit hierin de ui, knoflook, peen en prei 5 minuten op matig vuur tot de groenten zacht zijn. Voeg de bloem toe en bak een minuutje mee. Schep goed om. Giet de bouillon erbij en roer goed tot de soep licht gebonden is. Roer de mosterd door de soep en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Pel de eieren en hak ze samen met de ham in kleine blokjes. Roer de slagroom en de pasta door de soep en warm nog een paar minuten door. Verdeel over kommen en serveer met de blokjes ham en ei. Garneer met blaadjes dragon.

Bereidingstijd
30 minuten