Placeholder

Recept voor hamburger-broodje met aubergine, tomaat en feta

Wil je op vrijdagavond lekker snacken, maar niet al te ongezond en zonder vlees?

Wil je op vrijdagavond lekker snacken, maar niet al te ongezond en zonder vlees?

Ingrediënten
• 2 aubergines
• 1 rode ui, in ringen
• 100 ml (knoflook-)olijfolie
• 1 el citroensap
• 1 tl dille, gedroogd
• 1 tl komijn
• 1 el fijn gesneden munt
• 4 hamburgerbroodjes met sesam
• 1 grote tomaat, in plakken gesneden
• 4 blaadjes sla
• 150 g feta, verkruimeld
• 4 grote el hummus
• handje kiemen en-/of sprouts
• 4 el (mango- en) uienchutney, uit pot

Bereiding
Begin de avond van tevoren. Snijd de aubergines in dikkeplakken van 2 cm. Verhit flink wat olie in een pan en bak de plakken aubergine en de rode ui om en om goudbruin. Haal ze uit de pan, laat ze uitlekken op een groot stuk keukenpapier en bestrooi ze met zout. Meng de olie met het citroensap, de dille en komijn voor de marinade. Schenk deze over de uienringen en aubergine. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel een beetje zout. Zet afgedekt weg, op kamertemperatuur.
Rooster de volgende ochtend de hamburgerbroodjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd ze open en besmeer beide helften met de hummus. Beleg 1 helft met de plakken tomaat, sla, de aubergine, rode ui en verkruimelde feta. Lepel er wat chutney over, of serveer deze er apart bij. Garneer met de kiemen en doe het (brood)kapje erop. Serveer met coleslaw.

Bereidingstijd
15 minuten

Baktijd
10 minuten