Placeholder

Recept voor broodje falafel met gemarineerde rode ui

Rode uien zijn met hun glanzende, dieppaarse rokken misschien wel de mooiste uien. Deze kleur verdwijnt echter tijdens het verwarmen. Ze komen daarom rauw het best tot hun recht, bijvoorbeeld in dit recept.

Rode uien zijn met hun glanzende, dieppaarse rokken misschien wel de mooiste uien.
Deze kleur verdwijnt echter tijdens het verwarmen. Ze komen daarom rauw het best tot hun recht, bijvoorbeeld in
dit recept.

Ingrediënten
•  1 grote rode ui (of 2 kleine uien)
•  2 el rode-wijnazijn
•  250 g Griekse yoghurt
•  2 tenen knoflook, geperst
•  een handje korianderblaadjes
•  2 el olijfolie
•  2 schaaltjes falafel (à 234 g)
•  6-8 shoarmabroodjes
•  2 kropjes little gem, blaadjes losgehaald 

Bereiding
Pel en halveer de ui en snijd in dunne halve ringen. Leg de ui in een schaaltje en meng de azijn en wat zout erdoor. Laat de ui marineren terwijl je de rest bereidt. Meng in een schaaltje de yoghurt met de knoflook en koriander. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de falafel in ca. 4 minuten warm en bruin. Verwarm de shoarma broodjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd de broodjes open en vul ze met de falafel, blaadjes sla, rode ui en yoghurtsaus.

Bereidingstijd
20 minuten