Placeholder

Recept voor preitaart met bacon

Serveer er een frisse salade van veldsla met rode-uiringen en yoghurtdressing bij.

Serveer er een frisse salade van veldsla met rode-uiringen en yoghurtdressing bij.

Ingrediënten
•  6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
•  2 el olijfolie
•  100 g bacon(vleeswaren)
•  800 g prei, in ringen
•  4 eieren
•  200 ml slagroom
•  125 g geraspte belegen kaas
•  2 el peterselie, fijngehakt.

Extra 
Ingevette quiche- of taartvorm (24 cm ø)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed de vorm met de plakjes deeg. Verhit in een koekepan de olijfolie. Bak de plakjes bacon krokant. Neem ze uit de pan en snijd in stukjes. Bak in het baconvet de preiringen in 5 minuten zacht. Klop intussen de eieren los met de slagroom, kaas, peterselie en zout en peper naar smaak. Verdeel de prei met de bacon over de deegbodem. Schenk er het ei-kaasmengsel over. Bak de preitaart in de voorverwarmde oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar.

Bereidingstijd
25 minuten