Placeholder

Recept voor zacht roerei met tuinkers, gerookte zalm en kerstomaatjes

Pasen komt eraan! Deze week vind je hier iedere dag een recept voor een geslaagde paasbrunch.

Pasen komt eraan! Deze week vind je hier iedere dag een recept voor een geslaagde paasbrunch.

Ingrediënten
• 200 g gerookte zalm
• 1 el olijfolie
• 250 groskerstomaatjes, aan de tak
• 8 eieren, op kamertemperatuur
• 2 el room
• 20 g boter
• fijne zeezoutvlokken, zoals Fleur de Sel of Maldon
• versgemalen peper
• tuinkers
• geroosterd brood

Bereiding
Haal de zalm een half uurtje van tevoren uit de koelkast en uit de verpakking. Verhit de olijfolie in een koekepan en bak de troskerstomaatjes (aan de tak) in ongeveer 4 minuten. Kluts ondertussen de eieren los met de room in een kom. Smelt de boter in een grote koekepan maar laat niet bruin worden. Doe de eieren in de pan, wacht een paar tellen en kook ze, door ze met een rubberen pannelikker steeds naar het midden van de pan te duwen en voorzichtig over elkaar te vouwen. Zorg dat de eieren nog smeuïg zijn en laat ze vooral niet helemaal gaar worden. Breng ze vlak voor het eind van de kooktijd op smaak met zout en peper. Verdeel de zalm, roereieren en kers tomaatjes over de borden, garneer de eieren met de tuinkers en serveer met geroosterd brood.

Bereidingstijd
10 minuten + 30 minuten zalm op kamertemperatuur brengen

TIP
Wist je dat je eieren het best op kamertemperatuur kunt bewaren?