Placeholder

Recept voor pancetta, peterselie, mozzarella

Pizza op de zondagavond! Ook lekker als snack tijdens de borrel.

Pizza op de zondagavond! Ook lekker als snack tijdens de borrel.

Ingrediënten
• 1 zoete ui
• 1 bakje kastanjechampignons
• 10 g platte peterselie
• 150 g harde geitenkaas
• 1x pizzadeeg (zie recept)
• 100 g gesneden pancetta
• 250 g mozzarella

Extra
2 bakplaten van 40 x 40 cm

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de ui in dunne ringen en de champignons in plakjes. Hak depeterselie fijn en rasp de geitenkaas. Verdeel het deeg in tweeën en vorm een bal van beide stukken. Rol de deegballen uit op een met bloem bestoven aanrecht tot 2 platte pizza’s van 30 cm doorsnee. Leg ze op 2 met bakpapier beklede bakplaten en bestrooi ze met de helft van de geitenkaas. Verdeel de pancetta, kastanjechampignons en ui hierover. Scheur de mozzarella erboven en bestrooi met de helft van de peterselie. Bak de pizza’s 15 tot 20 minuten in de hete oven tot de randen van het deeg goudbruin zijn.

Bereidingstijd
15 minuten