Placeholder

Recept voor broccoli-spinaziesoep

Voor het gemak op de woensdag; smaakvolle broccoli-spinaziesoep met blauwe-kaasbruschetta’s.

Voor het gemak op de woensdag; smaakvolle broccoli-spinaziesoep met blauwe-kaasbruschetta’s.

Ingrediënten
• 1 el olijfolie, plus extra
• 1 ui, gesnipperd
• 500 g broccoli, in roosjes
• 300 g kruimige aardappels, geschild en in blokjes
• 1,2 l warme groentebouillon
• 2-3 flinke handen verse spinazie
• 125 ml crème fraîche
• 8 sneetjes stokbrood
• 100 g blauwe kaas.

Extra
Staafmixer

Bereiding
Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui 2-3 minuten op matig vuur. Voeg de broccoli en aardappels toe. Schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de soep op matig vuur 10-15 minuten koken tot de aardappels gaar zijn. Kook de spinazie kort mee tot hij is geslonken. Pureer de soep met een staafmixer. Meng er de crème fraîche door en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Rooster de sneetjes stokbrood in een broodrooster goudbruin. Sprenkel er wat olijfolie over en verkruimel de kaas erover. Schenk de soep in kommen en leg in elke kom 2 kaasbruschetta’s. Serveer er eventueel nog extra stokbrood bij.

Bereidingstijd
25 minuten

Tip
De bruschetta’s met blauwe kaas geven pit aan het gerecht.