Placeholder

Recept voor citroen-limoentaart

Met deze citroen-limoentaart zet jij vanavond een heerlijk dessert op tafel!

Met deze citroen-limoentaart zet jij vanavond een heerlijk dessert op tafel!

Deeg
​•125 g koude boter, in stukjes
• 240 g bloem
​• 2 el poedersuiker
​• 1 ei

Vulling
• 100 g boter, in stukjes
•  200 g basterdsuiker 
•  5 grote eieren
•  2 citroenen, sap en rasp
•  sap van 2 limoenen
•  30 ml citroen likeur (limoncello)
• 125 ml room. Extra nodig: mixer

Siroop
• 220 g basterdsuiker
•  2 citroenen
•  2 limoenen
•  60 ml citroenlikeur (limoncello)

Extra
Springvorm (Ø 26 cm)

 

Bereiding

Meng voor het deeg boter, bloem, poedersuiker en ei in een kom tot een deegbal. Wikkel het in huishoudfolie en leg 1 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de springvorm in. Rol het deeg uit op een werkblad met bloem. Doe het deeg in de springvorm en zet 30 minuten in de koelkast. Bak de deegbodem 10 minuten blind (voorbakken, bedekt met bakpapier en bakbonen). Verwijder het bakpapier en de bonen, bak nog 5 tot 10 minuten en laat afkoelen. Doe voor de vulling de boter en suiker in een kom. Voeg de citroenrasp toe en mix tot het luchtig wordt. Voeg de eieren een voor een toe en vervolgens het limoen- en citroensap, de likeur en de room. Mix tot het helemaal is opgenomen. Doe de vulling in de taartbodem en bak 20-30 minuten tot de vulling stevig is, maar nog wel een beetje beweegt. Laat afkoelen. Laat voor de siroop de basterdsuiker al roerend in een pan op laag vuur oplossen in 125 ml water. Haal met een dunschiller slierten schil van de limoen en citroen en voeg die toe aan de siroop, samen met de citroenlikeur. Zet het vuur hoger en laat 5 minuten koken. Laat afkoelen. Snijd de taart in punten, zeef er wat poedersuiker over en/of besprenkel met de siroop.

Bereidingstijd
1 uur

Wachttijd
1,5 uur