Placeholder

Recept voor Marokkaanse gehaktballetjes

Smullen! Zet vanavond dit heerlijke gerecht met Marokkaanse gehaktballetjes en couscous op tafel.

Smullen! Zet vanavond dit heerlijke gerecht met Marokkaanse gehaktballetjes en couscous op tafel.

Ingrediënten:
300 g rundergehakt
-1 teen knoflook, geperst
-1 tl gemalen komijn
-1 ei
-3-4 el paneermeel
-2 el olijfolie
-1 ui, gesnipperd
-2 tl harissa
-1 blik tomatenblokjes (400 g)
-250 g couscous
-1 blik kikkererwten (425 ml)

Aan de slag:
Meng het gehakt met de knoflook, komijn, ei, paneermeel en zout en peper naar smaak. Rol er met vochtige handen kleine gehaktballetjes van. Verhit in een tajine of braadpan de olijfolie. Bak de gehaktballetjes rondom bruin aan. Schep ze uit de pan. Fruit in het bakvet de ui. Roer de harissa erdoor. Voeg het blik tomatenblokjes toe en doe de gehaktballetjes terug in de pan. Stoof ze afgedekt in 10-15 minuten gaar. Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de kikkererwten in het eigen vocht en giet ze daarna af. Roer de couscous met een vork los en schep de kikkererwten erdoor. Serveer de gehaktballetjes met de couscous.

Bereidingstijd: 30 minuten

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Bedazzle, Nijhof, Zara Home, H&M Home.