Placeholder

Maken: brownies

Chocolade doet het altijd goed op de redactie. Daarom trakteerde stagiaire Franca op zelfgemaakte brownies. Het recept dat ze gebruikte, deelt ze hieronder. Wat is jouw favoriete baksel?

Chocolade doet het altijd goed op de redactie. Daarom trakteerde stagiaire Franca op zelfgemaakte brownies. Het recept dat ze gebruikte, deelt ze hieronder. Wat is jouw favoriete baksel?

Wat heb je nodig?
– 225 g boter
– 115 g pure chocolade 
– 2 eieren
– 1 eidooier
– 330 g suiker
– snufje zout
– 1 tl vanille-extract
– 125 g bloem
– 25 g cacaopoeder

Extra: bakblik en bakpapier
 

 

Aan de slag!
– Verwarm de oven voor op 175 graden.
– Vet een (vierkant/rechthoekig) bakblik in met boter en bekleed vervolgens met bakpapier.
– Smelt de boter en chocolade au bain-marie (let op: doe dit in een hittebestendige kom). Wanneer het mengsel gesmolten is, laat het dan even afkoelen.
– Klop de twee eieren en de eidooier met de suiker, het zout en het vanille-extract tot een luchtig mengsel. 
– Meng met een spatel het chocolademengsel door het luchtige beslag.
– Voeg vervolgens ook de bloem en de cacaopoeder toe.
– Giet het beslag in de bakvorm en bak de brownies 40 minuten in de voorverwarmde oven. Smullen!

Tip: Gek op noten? Vul de brownies met geroosterde hazelnoten. 

Inspiratie: Rutger Bakt