Placeholder

Recept voor vegetarische preirisotto met 2-kazen

Van 23 t/m 29 januari is het de ‘Even geen vlees week’. Om alvast in de vegetarische sfeer te komen plaatsen we deze week iedere ochtend een vegetarisch recept. Vandaag het recept voor een heerlijke vegetarische risotto.

Van 23 t/m 29 januari is het de ‘Even geen vlees week’. Om alvast in de vegetarische sfeer te komen plaatsen we deze week iedere ochtend een vegetarisch recept. Vandaag het recept voor een heerlijke vegetarische risotto.

Boodschappenlijstje:
Vier personen

– 2 el olijfolie
– 1 sjalot, gesnipperd
– 400 g prei, in ringen
– 300 g risotto
– 150 ml droge witte wijn
– 1 l groentebouillon (van tablet)
– 150 g gorgonzola, in blokjes
– 50 g parmezaanse kaas, geraspt

Aan de slag!

Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de sjalot. Voeg de prei toe en bak 3 min. mee. Schep de rijst erdoor en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn. Schenk de wijn in de pan en laat de rijst de wijn zachtjes kokend opnemen. Voeg vervolgens in 3-4 porties de bouillon toe en kook de rijst in 15-20 min. zachtjes gaar. Neem de pan van het vuur. Schep de gorgonzola en helft van de parmezaanse kaas door de risotto. Voeg peper naar smaak toe. Schep de risotto in 4 diepe borden en serveer met de rest van de parmezaanse kaas.

Tip Lekker met een salade van rucola en geroosterde kerstomaatjes.

Bereidingstijd: 30 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Dille & Kamille, Bedazzle, Zara Home, Studio Bazar.