Placeholder

Recept voor Griekse stamppot met sperziebonen

Van 23 t/m 29 januari is het de ‘Even geen vlees week’. Om alvast in de vegetarische sfeer te komen plaatsen we deze week iedere ochtend een vegetarisch recept. Lekker met dit koude weer: een stamppotje!

Van 23 t/m 29 januari is het de ‘Even geen vlees week’. Om alvast in de vegetarische sfeer te komen plaatsen we deze week iedere ochtend een vegetarisch recept. Lekker met dit koude weer: een stamppotje!

Ingrediënten:
-1½ kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
-500 g sperziebonen, schoongemaakt en in stukken
-2 el olijfolie
-200 ml melk
-100 g zwarte olijven zonder pit, grofgehakt
-150 g fetakaas, in blokjes.

Extra nodig: pureestamper

Aan de slag:
Kook de aardappelen in ruim water met zout in 20 minuten gaar. Kook de sperziebonen in water met zout in 6-8 minuten beetgaar. Verwarm de melk. Giet de aardappelen af. Stamp ze met de olijfolie en de melk tot een smeuïge puree. Schep er de bonen, de olijven en de kaas door. Breng op smaak met zout en peper. 

Bereidingstijd: 30 minuten

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Bedazzle, Nijhof, Zara Home, H&M Home.