Placeholder

Recept voor gegrilde groentelasagne met zachtfrisse ricotta

Van 23 t/m 29 januari is het de ‘Even geen vlees week’. Om alvast in de vegetarische sfeer te komen plaatsen we deze week iedere ochtend een vegetarisch recept. Vandaag een heerlijk recept voor groentelasagne.

Van 23 t/m 29 januari is het de ‘Even geen vlees week’. Om alvast in de vegetarische sfeer te komen plaatsen we deze week iedere ochtend een vegetarisch recept. Vandaag een heerlijk recept voor groentelasagne.

Ingrediënten
– 1 courgette, in plakjes
– 1 aubergine, in plakjes
– 1 rode of gele paprika, in reepjes
– 2 rode uien, in partjes
– 3-4 el olijf- olie
– 2 tl gedroogde oregano
– 1 l gezeefde tomaten
– 3 teentjes knoflook, geperst
– 1 el verse tijmblaadjes
– 1 bakje ricotta (250 g)
– 250 g lasagnebladen
– 1 el pijnboompitten.

Extra nodig: grillpan

Aan de slag!
Verwarm de oven voor tot 200oC. Schep in een schaal de courgette, aubergine, paprika en ui om met de olijfolie en oregano. Verhit een grillpan en gril de groenten in porties in 4-5 minuten beetgaar. Verwarm intussen de gezeefde tomaten met de knoflook en de helft van de tijm. Meng tweederde van de ricotta door de saus en breng op smaak met zout en peper. Maak in een ingevette ovenschaal lagen met de saus en de gegrilde groenten: begin en eindig met een laagje saus. Verdeel de rest van de ricotta in kleine beetjes erover. Bestrooi met de pijnboompitten, de rest van de tijm en peper naar smaak. Bak de lasagne in de voorverwarmde oven in 30-35 minuten gaar.

Bereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: 30-35 minuten