Placeholder

Recept voor Ligurische spaghettisalade

Van 23 t/m 29 januari is het de ‘Even geen vlees week’. Om alvast in de vegetarische sfeer te komen plaatsen we deze week iedere ochtend een vegetarisch recept. Vandaag het recept voor een Ligurische spaghettisalade.

Van 23 t/m 29 januari is het de ‘Even geen vlees week’. Om alvast in de vegetarische sfeer te komen plaatsen we deze week iedere ochtend een vegetarisch recept. Vandaag het recept voor een Ligurische spaghettisalade.

Boodschappenlijstje:

– 250 g spaghetti
– 2 vastkokende aardappelen, schoongeboend en in blokjes van 1 cm
– 300 g sperziebonen
– 3 el pijnboompitten
– 1 bos basilicum
– 1 teen knoflook
– 75-100 ml extra vierge olijfolie
– 3 el Parmezaanse kaas, geraspt
– 1/2 bakje grana padano snippers (100 g)

Extra: staafmixer of keukenmachine

Aan de slag!
Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Kook de aardappelblokjes in een bodempje water met zout in 6 min. gaar. Voeg de laatste 6 min. de sperziebonen aan de pasta toe en kook ze met de spaghetti beetgaar. Rooster in een droge koekenpan 2 el pijnboompitten en schud ze op een bord. Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine de basilicum – houd een paar blaadjes apart – met de knoflook, de laatste el pijnboompitten en de olijfolie tot een smeuïge pasta. Meng er de kaas en zout en peper naar smaak door. Giet de spaghetti met de sperziebonen en de aardappelblokjes af in een vergiet. Spoel ze onder stromend water koud en laat goed uitlekken. Schep de pesto en de geroosterde pijnboompitten erdoor. Schep de salade op een schaal en bestrooi met de apart gehouden basilicumblaadjes en de kaasvlokken.

Tip: Je kunt ook groene pesto uit een potje nemen, gebruik zo'n 4-5 el pesto. Wees voorzichtig met zout!

Bereidingstijd: 20 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Studio Bazar, Zara Home, Portazul.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.