Placeholder

Recept voor paprikapizza met mascarpone

Van 23 t/m 29 januari is het de ‘Even geen vlees week’. Om alvast in de vegetarische sfeer te komen plaatsen we deze week iedere ochtend een vegetarisch recept. Vandaag een heerlijke vegetarische pizza met paprika en mascarpone. Eetsmakelijk!

Van 23 t/m 29 januari is het de ‘Even geen vlees week’. Om alvast in de vegetarische sfeer te komen plaatsen we deze week iedere ochtend een vegetarisch recept. Vandaag een heerlijke vegetarische pizza met paprika en mascarpone. Eetsmakelijk!

Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

– 1 pak pizzadeeg met tomatensaus (koelvers)
– 2 paprika's, in ringen
– 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
– 125 g mascarpone
– 1 bol mozzarella (125 g), in plakjes
– 2 el olijfolie
– 2 tenen knoflook, fijngesneden
– 1 el tijmblaadjes
– 50 g Parmezaanse kaas, geschaafd

Extra: bakplaat

Aan de slag!

Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rol het deeg op de bakplaat uit met het bakpapier. Bestrijk het pizzadeeg met de tomatensaus. Beleg de pizza met de paprikaringen en de tomaatjes. Schep de mascarpone in bergjes erop en beleg met de mozzarella. Meng de olijfolie met de knoflook en de tijm. Besprenkel de pizza met de knoflook-tijmolie. Bak de pizza in de voorverwarmde oven in 10-12 minuten goudbruin en gaar. Snijd de plaatpizza in stukken en bestrooi met de Parmezaanse kaasvlokken. Lekker met een frisse rucolasalade met geroosterde pijnboompitten.

Tip: Laat de pizza afkoelen tot kamertemperatuur en serveer kleine stukjes (pizzette) als borrelhapje.

Bereidingstijd: 20 minuten. Oventijd: 10-12 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne  Jimmink. M.m.v. Studio Bazar, Nijhof, Zara Home.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.