Placeholder

Recept voor Hollandse gehaktballen in bouillon

Houd het op zaterdag lekker makkelijk. Waarom geen traditionele piepers met zelfgemaakte gehaktballen? Smullen maar.

Houd het op zaterdag lekker makkelijk. Waarom geen traditionele piepers met zelfgemaakte gehaktballen? Smullen maar.

Ingrediënten:
-500 g half-om-half gehakt
-70 g paneermeel
-2 kleine eieren
-2 sjalotjes, fijngesnipperd
-4 el fijngesneden peterselie
-2 el ketchup
-snufje nootmuskaat
-zout en peper
-40 g boter
-1 el olijfolie
-300 ml hete runderbouillon
-gekookte aardappels, voor erbij
-rode kool, voor erbij

Aan de slag:
Meng het gehakt, paneermeel, eieren, sjalotjes, peterselie, ketchup, nootmuskaat en zout en peper in een grote kom. Draai vier ballen (formaat tennisbal) met natte handen, leg ze op een bord en laat ze ten minste een half uur in de koelkast rusten. Verhit de boter en olijfolie in een braadpan en bak de gehaktballen rondom bruin. Schenk de bouillon in de pan, leg er een deksel op en laat de gehaktballen op een laag vuur 40 minuten garen, maar keer ze af en toe voorzichtig. Serveer de gehaktballen met de jus, gekookte aardappels en rode kool.

Bereidingstijd: 15 minuten, plus een half uur rusten
Suddertijd: 40 minuten

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Sissy Boy Homeland, Dille & Kamille.