Placeholder

Recept voor gevulde Provençaalse omelet

Vandaag start je de week met deze heerlijke omelet.

Vandaag start je de week met deze heerlijke omelet.

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:
4 el olijfolie
1 rode ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 courgette, in blokjes
3 tomaten, in blokjes
1 rode paprika, in blokjes
2 tl Provençaalse kruiden
zout en peper
2 klontjes boter
6 eieren

Aan de slag!
Verwarm de oven op 100°C voor. Maak eerst de groenten klaar. Verhit 2 eetlepels olie in een koekepan en fruit de rode ui en knoflook zachtjes in circa 3 minuten. Voeg de courgette toe en bak deze 3 minuten mee. Voeg dan de tomaten toe en bak het geheel nog eens 3 minuten. Voeg de paprika, de Provençaalse kruiden en zout en peper toe en goed roeren. Laat de groenten op een heel laag pitje sudderen (af en toe even roeren) terwijl je in een andere pan de twee dunne omeletten maakt. Klop per omelet 3 eieren lichtjes los met zout en peper. Verhit een klontje boter en een eetlepel olijfolie in een grote koekepan. Zodra de pan goed heet is, schenk je de eieren erin en schud je de pan een paar keer. Laat de omelet in ongeveer 2-3 minuten op een zacht vuur garen. Laat de omelet op een groot bord glijden en houd hem warm in de oven. Maak de tweede omelet op dezelfde manier. Om te serveren verdeel je de gestoofde groenten over een helft van elke omelet, klap ze dan dubbel en snijd ze doormidden. Serveer elke helft met aardappelschijfjes of gekookte rijst.

Bereidingstijd: 20 minuten

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Dille & Kamille, Nijhof, de Weldaad.