Placeholder

Recept voor andijviestamppot met spekjes en worst

In de winter gaat er niets boven een goede Hollandse stamppot. Zet vanavond deze andijviestamppot met spekjes en worst op tafel. Heerlijk!

In de winter gaat er niets boven een goede Hollandse stamppot. Zet vanavond deze andijviestamppot met spekjes en worst op tafel. Heerlijk!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

– 1,5 kg kruimige aardappelen, geschild
– 50 g boter
– 150 g spekjes
– 4 braadworsten
– 2 uien, in ringen
– 200 ml melk
– 400 g andijvie, in reepjes
– Piccalilly, voor erbij

Ben je vegetarisch? Vervang het vlees voor een vegetarische versie. Vegetarische spekjes en braadworsten zijn bij zowel de supermarkt als De Vegetarische Slager verkrijgbaar. 

Aan de slag:

Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Smelt in een koekenpan 25 g boter. Bak de spekjes 2-3 minuten en schep ze op een bord. Bak in de koekenpan de braadworsten 4-5 minuten. Leg de worsten bij de spekjes en houd warm onder een deksel of door middel van aluminiumfolie. Voeg eventueel nog een klontje boter toe en bak de uienringen goudbruin. Giet de aardappelen af. Zet de pan op laag vuur en voeg de melk toe. Stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg de andijvie en spekjes toe en breng op smaak met zout en peper. Schep de andijviestamppot op 4 borden, verdeel de uienringen en leg de worst erbij. Lekker met piccalilly.

Bereidingstijd: 30 minuten.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Studio Bazar, Ikea, Dille & Kamille.