Placeholder

3x de lekkerste recepten met chocolade

Chocolade, wie lust het niet? Daarom verzamelden wij de lekkerste recepten waar chocolade in zit. Lekker voor tijdens het uitpakken van de cadeautjes op sinterklaasavond aankomende maandag.

Chocolade, wie lust het niet? Daarom verzamelden wij de lekkerste recepten waar chocolade in zit. Lekker voor tijdens het uitpakken van de cadeautjes op sinterklaasavond aankomende maandag.

Chocoladetaart met honing

Voor ongeveer 8 personen

Ingredienten

• 60 g boter • 100 g haver-tarwekoekjes (country cookies, Albert Heijn) • 300 g pure chocolade (minimaal 70% cacao) • 200 ml slagroom • 3 el honing • evt. enkele frambozen voor de garnering, vanille-ijs om erbij te serveren

Aan de slag

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier (knip een passend rondje uit het papier en leg het erin). Smelt de boter op laag vuur. Maal in de keuken-machine de koekjes tot kruimels. Meng er de gesmolten boter door. Verdeel het mengsel over de bodem van de vorm en duw de kruimels met de achterkant van een lepel goed aan. Zet de vorm in de koelkast terwijl je de vulling maakt. Hak de chocolade fijn en schep in een kom. Verwarm de room met de honing in een kleine pan tot het kookpunt, neem de pan meteen van het vuur. Schenk het warme roommengsel over de chocola in de kom en laat 2 minuten staan. Roer het dan rustig door tot de chocola is gesmolten en het mengsel glad is. Schenk de chocola over de koekjesbodem in de vorm. Laat ca. 2 uur in de koelkast opstijven. Snijd de taart in puntjes, garneer eventueel met enkele frambozen.

Ook lekker: Chocolate chip havermout koekjes van Laura’s Bakery

Chocolade Pindakoekjes

Voor 16 koekjes

Ingrediënten

• 75 g zachte boter • 100 g kristalsuiker • 1 ei • 175 g zelfrijzend bakmeel • 75 g pure chocolade, grof gehakt • 50 g ongezouten pinda’s

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180.C. Kneed in een kom de boter met de suiker, het ei en het meel tot een soepel deeg. Kneed er dan de chocolade en pinda’s door. Verdeel het deeg in 16 porties en rol er balletjes van. Leg de balletjes met enige tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze wat platter. Bak de koekjes in 12-15 minuten goudbruin en gaar. Laat ze op een rooster afkoelen.

Chocolademelk met marshmallows

Ingrediënten

• 100 gram pure chocolade •  400 ml melk •  marshmallows

Aan de slag

Smelt de chocolade au bain-marie, of in een schaal in de magnetron.Verhit de melk 3-4 minuten in de magnetron. Leg marshmallows in de schaal bij de chocolade en giet er de warme melk over. Roer het door. Schenk het over in mokken en leg er een marshmallow op.

Tip! Voor een intense chocoladesmaak gebruik je pure chocolade, maar je kunt natuurlijk ook melkchocolade gebruiken