Placeholder

Recept voor stevige groentesoep met boerenkool en worst

Even geen uren tafelen, maar lekker op de bank met warme kop goedgevulde soep!

Even geen uren tafelen, maar lekker op de bank met warme kop goedgevulde soep!

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Ingrediënten:
– 
1 el olie
– 1 ui, gesnipperd
– 1 kleine winterwortel, geschrapt en in blokjes
– 2 stengels bleekselderij, in plakjes
– 4 vastkokende aardappels, geschild en in blokjes
– 250 g boerenkool, in reepjes
– 1 liter runderbouillon (tablet)
-1 magere rookworst (250 g)

Aan de slag:
Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de wortel, bleekselderij, aardappels en boerenkool toe en schep alles om. Schenk de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Zet het vuur lager en laat de soep ca. 30 minuten zacht koken. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de rookworst in plakjes en voeg ze toe aan de soep. Warm de worst 1-2 minuten mee. Lekker met bruinbrood en mosterd. 

Bereidingstijd: 45 minuten

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.