×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Recept voor ratatouille met eitjes

Recept voor ratatouille met eitjes
14.11.2017 -

Even geen zin in vlees en vis? Maak dan deze ratatouille met eitjes. Heerlijk met wat stokbrood.


Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen.

Boodschappenlijstje:
2 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 aubergine, in blokjes
1 courgette, in blokjes
1 rode paprika, in blokjes
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
2-3 takjes tijm, blaadjes gerist
1 el kappertjes
- 1 el rode-wijnazijn
6-8 eieren
2 el fijngehakte bladpeterselie

Aan de slag!
Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en bak de ui en knoflook 2-3 minuten op matig vuur. Voeg de aubergine, courgette en paprika toe en bak de groenten 4-5 minuten. Voeg de tomatenblokjes met sap, tijm, kappertjes, azijn, zout en peper toe en laat alles afgedekt op laag vuur ca. 20 minuten stoven tot de groenten gaar zijn. Roer af en toe en voeg als het iets te droog is een klein scheutje water toe. Neem het deksel van de pan en maak 6-8 'kuiltjes' in de ratatouille. Breek boven elk kuiltje voorzichtig een eitje. Leg het deksel weer op de pan en laat de eieren op laag vuur in ca. 5 minuten gaar worden. Strooi wat zout en peper over de eieren en garneer met peterselie.

Tip: Lekker met stokbrood.

Bereidingstijd: 25 minuten, plus 25 minuten stooftijd.

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Recept voor Hollands aardappelpannetje met oude kaas

17.11.2017 - Dit Hollandse aardappelpannetje smaakt erg lekker dankzij de oude kaas. Yum!

Bekijk het recept
Recept voor preistamppot met zalm en kappertjes

16.11.2017 - Deze preistamppot met zalmfilet is ook erg lekker met gerookte zalmblokjes of zalm uit blik dóór de stamppot.

Bekijk het recept
Recept voor bloemkoolsoep met chorizo en saffraan

15.11.2017 - De stoere Spaanse smaken van saffraan en chorizo passen goed bij de bloemkool. Dat wordt dus smullen met deze maaltijdsoep!

Bekijk het recept
Recept voor ratatouille met eitjes

14.11.2017 - Even geen zin in vlees en vis? Maak dan deze ratatouille met eitjes. Heerlijk met wat stokbrood.

Bekijk het recept
De lekkerste warme chocolademelk variaties

13.11.2017 - Het is weer tijd voor warme chocolademelk. Geef er eens een ‘anders-dan-anders-draai’ aan. Hier vind je verschillende variaties, zoals met karamel en zeezout.

Lees meer!
Recept voor millefeuille met slagroom en frambozen

13.11.2017 - Advertorial - Je maakt dit lekkernij gemakkelijk met vers bladerdeeg.

Recept

1

Gehaktbrood met aardappelpuree

13.11.2017 - Meatloaf (gehaktbrood) is een echte klassieker in de Amerikaanse keuken. Restjes over? Maak een ‘meatloaf sandwich’ met sla, tomaat,cheddar en BBQ-saus!

Recept
Recept voor kruidige cottage pie met rundvlees

12.11.2017 - Warm uit de oven en rijk gevuld. Deze klassieke Engelse pasteitjes vormen de ultieme wintermaaltijd tijdens koude dagen.

Bekijk het recept
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 261 |