Placeholder

Tomaten-crèmesoep & gehaktflapjes

Lekker, soep met broodjes erbij. Lekker makkelijk op zondag!

Lekker, soep met broodjes erbij. Lekker makkelijk op zondag!

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
4 el olijfolie
2 uien, gesnipperd
3 tenen knoflook, fijngehakt
300 g rundergehakt
1 blikje tomatenpuree (70 g)
-1 tl milde paprikapoeder
1 tl gedroogde rozemarijn
8 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid
1 ei, losgeklopt
2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
500 ml groentebouillon
125 ml slagroom
3 el basilicum, in reepjes

Extra:
Bakplaat bekleed met bakpapier, staafmixer

Zo maak je het: 
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Fruit de helft van de ui en knoflook 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak in 2 minuten rul. Voeg de tomatenpuree, de paprikapoeder en de rozemarijn toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel het gehakt over de deegplakjes. Vouw ze diagonaal dicht en druk de naden met een vork aan. Leg ze op de bakplaat en bestrijk dun met ei. Bak de gehaktflapjes in de voorverwarmde oven in 30 minuten goudbruin en gaar.

Verhit in een soeppan de laatste 2 el olijfolie. Fruit de rest van de ui en knoflook 1 minuut. Voeg de blikken gepelde tomaat met de bouillon toe. Verwarm de soep 5 minuten op laag vuur. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Schep de tomatensoep in kommen of diepe borden. Schenk de room in de soep en bestrooi met de basilicum. Geef er de gehaktflapjes bij.

Bereidingstijd: 30 minuten

Oventijd: 30 minuten

Tip: vervang voor een extra Italiaans tintje de slagroom door mascarpone.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Nijhof, Dille & Kamille, H&M home, Zara home.