Placeholder

Recept voor Thaise kipcurry met aubergine

Een authentiek Thais recept dat snel klaar te maken is.

Een authentiek Thais recept dat snel klaar te maken is.

Hoofdgerecht voor 4 personen.
Bereidingstijd: 20 minuten

Boodschappenlijstje:

– 300 g pandanrijst
– 2 el (wok)olie of zonnebloemolie
– 
400 g kipfilet in reepjes
– 
1 aubergine, in blokjes
– 
200 g peultjes
– 
2 el Thaise rode currypasta (bv van Conimex)
– 
1 blik kokosmelk (400 ml)
– 
2 el (Thaise) basilicum, in reepjes

Aan de slag!

Kook de rijst volgens de aanwijzingen. Verhit in een wok de olie. Bak de kipreepjes al omscheppend in 3 minuten bruin. Voeg de aubergine toe en bak 4 minuten. Voeg de peultjes toe en bak nog 2 minuten. Schep de currypasta erdoor en bak 1 minuut, tot het aroma vrijkomt. Schenk de kokosmelk in de pan en breng aan de kook. Stoof de kipcurry nog 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de rijst met de kipcurry over 4 kommen en bestrooi met de basilicumreepjes.

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Bedazzle, Zara-home, Studio Bazar, Portazul, Fair Trade, Ikea, Hans te Kloesse, Sissy-Boy.