Placeholder

Recept voor steak frites met kruidenboter

Niks lekkerder dan frietjes op de zaterdag. Vandaag een echte klassieker: steak met kruidenboter en frietjes.

Niks lekkerder dan frietjes op de zaterdag. Vandaag een echte klassieker: steak met kruidenboter en frietjes.

Ingrediënten:
Voor de steak-frites:
– 800 g kruimige aardappelen
– arachideolie
– 4 biefstukken ca. 150 g, op kamertemperatuur
– 1 1/2 el olijfolie
– 
zout en peper.

Voor de kruidenboter:
– 60 g zachte boter
– 1 teentje knoflook, geperst
– 15 g peterselie, 
fijngesneden
– zout 
en peper

Aan de slag!
Maak eerst de kruidenboter. Meng alles in een kom, schep het mengsel op een stuk bakpapier en wikkel tot een worstje. Laat de kruidenboter in de koelkast opstijven. Snijd de aardappelen eerst in de lengte in plakken van ca. 5 mm dikte en daarna weer in de lengte tot frietjes. Spoel af met koud water en droog zorgvuldig af met een schone theedoek. Verwarm de frituurolie tot 140 ºC en bak de frietjes in porties in 6-8 minuten, afhankelijk van de dikte van de frietjes. Haal ze uit de olie en laat goed uitlekken en afkoelen op keukenpapier. Dep de biefstukken goed droog, bestrijk met de olijfolie en verhit de grillpan. Kruid het vlees, leg in de pan en gril de biefstukken 1,5-3 minuten aan elke kant. Haal uit de pan, leg op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat 4 minuten rusten. Verwarm ondertussen de arachideolie tot 190 ºC en bak de frietjes in porties in 2-3 minuten goudbruin. Laat weer goed uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met zout. Verdeel de biefstukken en frietjes over de borden. Haal de kruidenboter uit de koelkast, snijd de rol in 8 plakjes en verdeel over de biefstuk.

Bereidingstijd: 35 minuten.