Placeholder

Recept voor lasagnette met spinazie

Mmm, wie lust er nou geen lasagne. Maak eens deze heerlijke lasagnette met spinazie: een variatie op de traditionele lasagne. Eetsmakelijk!

Mmm, wie lust er nou geen lasagne? Maak eens deze heerlijke lasagnette met spinazie: een variatie op de traditionele lasagne. Eetsmakelijk!

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:
2 el olijfolie
2 el rundersoepballetjes
600 g spinazie
2 tenen knoflook, geperst
1 fles gezeefde tomaten (700 g)
250 ml kookroom
-1 pak mini-lasagne
1 punt brie (200 g), in plakken

Extra: ovenschaal (inhoud 1,5 l), ingevet

Aan de slag!
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de gehaktballetjes in 1-2 min. bruin. Voeg de spinazie in porties toe en laat al omscheppend slinken. Schep de knoflook erdoor en bak nog 1 min. Voeg de gezeefde tomaten en de kookroom toe en verwarm 5 min. zachtjes. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de lasagne door de saus en schep in de ovenschaal. Leg er de plakken brie op.  Bak de lasagne in de voorverwarmde oven in ca. 15 min. gaar.

Bereidingstijd: 20 minuten.
Oven: 15 minuten.

Tip: Zorg dat alle lasagne goed met saus is bedekt zodat de pasta mooi gaar bakt.

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Sander de Ponti.