Placeholder

Recept voor: frittata met tomaat, mozzarella en spinazie

Heerlijk, frittata! Lekker tijdens een warme maaltijd, of naast je lunch.

Heerlijk, frittata! Lekker tijdens een warme maaltijd, of naast je lunch.

Recept voor 4 personen 

Ingrediënten:
-1½ el olijfolie
-2 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
-6 eieren
-1½ tl Italiaanse kruiden
-zout en peper
-1 bol mozzarella (a 125 g), in stukjes gescheurd
-150 g jonge spinazie
-2 tomaten, in dunne plakjes gesneden
-ciabatta, voor erbij

Aan de slag: 
Verhit de olijfolie in een ovenvaste koekepan van ongeveer 24 cm en laat de knoflook 3 minuten zachtjes zweten. Klop ondertussen de eieren met de Italiaanse kruiden en zout en peper. Roer de mozzarella door de eieren. Verhoog het vuur en laat de spinazie al roerend iets slinken. Schenk het eiermengsel in de pan en zet het vuur laag. Laat de frittata 10 minuten op een zacht vuur iets stevig worden. Schud af en toe de pan en duw de randen van de frittata iets naar het midden. Leg de plakjes tomaat op de frittata en laat deze nog 12 minuten garen, maar maak de randen af en toe een beetje los. Schuif de frittata nog 4-7 minuten onder de grill. Snij hem in puntjes en serveer met geroosterde ciabatta.

Bereidingstijd: 35 minuten

Tips:

• Frittata kun je warm of koud serveren. Neem een stuk mee naar je werk voor de lunch!
• Voor deze frittata heb je een ovenvaste koekepan van ongeveer 24 cm doorsnee nodig.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Nijhof, Studio Bazar, Dille & Kamille.