×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Recept voor: frittata met tomaat, mozzarella en spinazie

Recept voor: frittata met tomaat, mozzarella en spinazie
14.10.2017 -

Heerlijk, frittata! Lekker tijdens een warme maaltijd, of naast je lunch.


Recept voor 4 personen 

Ingrediënten:
-1½ el olijfolie
-2 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
-6 eieren
-1½ tl Italiaanse kruiden
-zout en peper
-1 bol mozzarella (a 125 g), in stukjes gescheurd
-150 g jonge spinazie
-2 tomaten, in dunne plakjes gesneden
-ciabatta, voor erbij

Aan de slag: 
Verhit de olijfolie in een ovenvaste koekepan van ongeveer 24 cm en laat de knoflook 3 minuten zachtjes zweten. Klop ondertussen de eieren met de Italiaanse kruiden en zout en peper. Roer de mozzarella door de eieren. Verhoog het vuur en laat de spinazie al roerend iets slinken. Schenk het eiermengsel in de pan en zet het vuur laag. Laat de frittata 10 minuten op een zacht vuur iets stevig worden. Schud af en toe de pan en duw de randen van de frittata iets naar het midden. Leg de plakjes tomaat op de frittata en laat deze nog 12 minuten garen, maar maak de randen af en toe een beetje los. Schuif de frittata nog 4-7 minuten onder de grill. Snij hem in puntjes en serveer met geroosterde ciabatta.

Bereidingstijd: 35 minuten

Tips:

• Frittata kun je warm of koud serveren. Neem een stuk mee naar je werk voor de lunch!
• Voor deze frittata heb je een ovenvaste koekepan van ongeveer 24 cm doorsnee nodig.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Nijhof, Studio Bazar, Dille & Kamille.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Recept voor stevige groentesoep met boerenkool en worst

22.11.2017 - Even geen uren tafelen, maar lekker op de bank met warme kop goedgevulde soep!

Bekijk het recept

2

Recept voor witte-koolsalade met gegrilde karbonades

21.11.2017 - Ook wel coleslaw genoemd, een traditioneel bijgerecht uit de Verenigde Staten. De bleekselderij en appel maken de salade lekker fris.

Bekijk het recept
De lekkerste bakrecepten met snoepgoed

20.11.2017 - Sinterklaas is weer in het land. Om dat te vieren vind je hier leuke bakrecepten met strooigoed. Zoals deze heerlijke 'sinterklaastaart'.

Lees meer!
Recept voor: frittata met tomaat, mozzarella en spinazie

20.11.2017 - Heerlijk, frittata! Lekker tijdens een warme maaltijd, of naast je lunch.

Recept
Recept voor krokante, kruidige karbonade met geitenkaas

19.11.2017 - Oer-Hollands en makkelijk te bereiden. Geef je alledaagse karbonaadje een verrassende twist.

Bekijk het recept
Recept voor herfstpasta met pompoen en champignons

18.11.2017 - Deze herfstpasta dankt zijn naam aan de heerlijke seizoensingrediënten die worden gebruikt.

Bekijk het recept
Recept voor Hollands aardappelpannetje met oude kaas

17.11.2017 - Dit Hollandse aardappelpannetje smaakt erg lekker dankzij de oude kaas. Yum!

Bekijk het recept
Recept voor preistamppot met zalm en kappertjes

16.11.2017 - Deze preistamppot met zalmfilet is ook erg lekker met gerookte zalmblokjes of zalm uit blik dóór de stamppot.

Bekijk het recept
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 262 |