Placeholder

Recept voor tempura van garnalen en groenten

Tempura is een Japans gerecht en tegelijk een manier van bereiden, namelijk: ingrediënten frituren. Heerlijk en weer eens wat anders!

Tempura is een Japans gerecht en tegelijk een manier van bereiden, namelijk: ingrediënten frituren. Heerlijk en weer eens wat anders!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

– 0,5 liter frituurolie of arachideolie
– 
1 pak tempuramix (Blue Dragon, 150 g)
– 
500 g reuzengarnalen, gepeld
– 
300 g broccoli, in roosjes
– 
1 rode paprika, in reepjes

Voor de dipsaus:

– 4 el Japanse sojasaus
– 1 el citroensap
– 
1 rode chilipeper, fijngehakt

Extra: frituurpan of wok, keukenpapier

Aan de slag!

Verhit de olie in een frituurpan of wok tot 175°C. Bereid het tempurabeslag volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Haal de garnalen en groenten in porties door het beslag en frituur ze in 2-3 minuten goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Meng in een kommetje de sojasaus met het citroensap en de chilipeper en serveer als dipsaus bij de tempura.

Bereidingstijd: 25-30 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. Met medewerking van: Studio Bazar, Nijhof, H&M Home, Zara Home.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.