Placeholder

Recept voor chicken cobbler

De chicken cobbler is het ultieme comfort food. Het gerecht vindt zijn oorsprong in de Britse koloniale tijd en bestaat uit een rijkgevulde saus van kip en groenten onder een deegdakje. Er zijn allerlei variaties en je kunt verschillende groenten gebruiken.

De chicken cobbler is het ultieme comfort food. Het gerecht vindt zijn oorsprong in de Britse koloniale tijd en bestaat uit een rijkgevulde saus van kip en groenten onder een deegdakje. Er zijn allerlei variaties en je kunt verschillende groenten gebruiken.

Ingrediënten:
– 
1 el olijfolie
– klontje boter
– 500 g kippendijfilet, in blokjes gesneden
– zout en peper
– 2 winterpenen, in plakjes gesneden
– 1 prei, schoongemaakt en in dunne ringen gesneden
– 300 g champignons,
in vieren gesneden
– 150 g tuinbonen (uit de diepvries)
– 2 teentjes knoflook,
geperst
– 2 tl gedroogde rozemarijn
– 2 el bloem
– 200 ml hete kippenbouillon
– 
50 ml room
– 125 g bloem
– 2 tl bakpoeder
– 1 ei
– 125 ml karnemelk
– snufje nootmuskaat
– zout en peper.

Extra nodig: ovenschaal van ca. 27 x 17 cm

Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200°C, bekleed de bakplaat met aluminium- folie en zet de ovenschaal op de bakplaat. Verhit de olijfolie en de boter in een pan met zware bodem en bak de blokjes kip met zout en peper al omscheppend in 5 minuten. Voeg de winterpeen, prei, champignons, tuinbonen, knoflook en rozemarijn toe en bak 5 minuten mee. Roer de bloem er goed door en voeg daarna al roerend de kippenbouillon toe. Laat dit nog 3 minuten koken. Haal de pan van het vuur, roer de room erdoor en schep de vulling in de ovenschaal. Kluts bloem, bakpoeder, ei, karnemelk, nootmuskaat en zout en peper in een kom. Verdeel dit mengsel met een eetlepel over de vulling en bak de cobbler in 30 minuten.

Bereidingstijd: 25 minuten Oventijd: 30 minuten

Tip: zet de oven- schaal op een bakplaat bekleed met aluminiumfolie; zo blijft je bakplaat schoon.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Zara Home, Nijhof, Studio Bazar