Placeholder

Recept voor hartige taart van zalm en prei

Deze hartige taart is niet alleen lekker als avondeten, maar ook als lunch. Serveer de taart met gegrilde kerstomaatjes aan de tak of een spinazie-tomaatsalade.

Deze hartige taart is niet alleen lekker als avondeten, maar ook als lunch. Serveer de taart met gegrilde kerstomaatjes aan de tak of een spinazie-tomaatsalade.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
boter
-1 rol bladerdeeg (170 g)
-1 el olijfolie
-2 stuks prei, schoongemaakt en alleen het wit in ringen gesneden
-375 g zalmfilet, in stukken
-250 ml crème fraîche
-4 eieren
zout en peper

Extra: een quichevorm of ronde ovenschaal van ongeveer 24 cm

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 190°C en vet de ovenschaal in met een beetje boter. Bekleed de ovenschaal met het bladerdeeg. Snijd de randen bij, gebruik het resterende deeg voor de zijkanten van de bakvorm en prik overal in het deeg gaatjes met een vork. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de prei al roerend in 5 minuten. Verdeel de helft van de zalm over de deegbodem, daarna de prei gevolgd door de rest van de zalm. Klop de crème fraîche, eieren en zout en peper in een kom. Schenk het beslag over de prei en zalm en bak de taart 45-50 minuten in de oven. Laat de taart vijf minuten afkoelen voordat je hem in puntjes snijdt.

Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 45-50 minuten

Tip: Vervang de zalm door gerookte kip of hamblokjes.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Ikea, Nijhof, Studio Bazar, Zara Home, Dille & Kamille.