Placeholder

Soep corn en ham chowder

Dit romige soepje komt oorspronkelijk uit New England, een gebied in het noordoosten van de Verenigde Staten. Er zijn veel variaties, zoals ‘clam chowder’ met kokkels, of deze met mais en ham. Het soepje is heerlijk zacht maar door de cayenne- peper ook licht pittig.

Dit romige soepje komt oorspronkelijk uit New England, een gebied in het noordoosten van de Verenigde Staten. Er zijn veel variaties, zoals ‘clam chowder’ met kokkels, of deze met mais en ham. Het soepje is heerlijk zacht maar door de cayenne- peper ook licht pittig.

Ingrediënten: 40 g boter • 250 g hamblokjes • 2 stengels bleekselderij, geschild en fijngesneden • 1 ui, fijngesneden • 1 el verse tijmblaadjes • 1⁄4 tl gemalen cayennepeper • 11⁄2 el bloem • 850 ml hete kippen- bouillon • 325 g geschilde aardappels, in blokjes • 1 blik maiskorrels (300 g), afgespoeld en uitgelekt • 3 el room • zout en peper • verse fijngeknipte bieslook, als garnering • paprikapoeder, als garnering

Smelt de boter in een soeppan en bak de hamblokjes in 3 minuten. Voeg de bleekselderij, ui, tijm en cayennepeper toe en bak 10 minuten mee. Roer de bloem erdoor en schenk de hete kippenbouillon er al roerend bij. Voeg de aardappelblokjes toe en breng de soep even aan de kook. Verlaag het vuur en laat de soep afgedekt 10 minuten koken. Roer als laatste de maiskorrels en room erdoor en laat alles nog eens 3 minuten koken. Proef of er nog zout en peper bij moet. Serveer de soep en garneer elke portie met wat fijngeknipte bieslook en een beetje paprikapoeder.

Bereidingstijd: 30 minuten

Tip: traditioneel wordt de chowder geserveerd met kleine vierkante crackertjes.