Placeholder

Bakrecept: Ceciles bananen-walnoot cupcakes

Echt heel Holland bakt. In Vriendin 38 lees je deze week de verhalen van vrouwen die hun brood verdienen met taarten bakken. Op Vriendin.nl delen zij deze week hun favoriete recept. Vandaag de heerlijke banaan-walnoot cupcakes van Cecile.

Echt heel Holland bakt. In Vriendin 38 lees je deze week de verhalen van vrouwen die hun brood verdienen met taarten bakken. Op Vriendin.nl delen zij deze week hun favoriete recept. Vandaag de heerlijke banaan-walnoot cupcakes van Cecile.

Ingrediënten: 60 g boter • 4 rijpe bananen • 80 g honing • 180 g bruine suiker • 225 g zelfrijzend bakmeel • 80 g walnoten, gehakt

Aan de slag:
Verwarm de oven voor tot 170-180ºC, afhankelijk van de kracht van je oven. Smelt de boter, prak de bananen en voeg dit, samen met de honing, bij elkaar. Doe tot slot de suiker erbij. Meng met een (hand)mixer op medium snelheid. Niet overmixen! Voeg in twee delen het zelfrijzend bakmeel toe. Vul de cupcakes of je taartvorm tot driekwart, strooi de walnoten erover (die kun je ook door het beslag mengen, net wat je zelf lekkerder vindt) en zet 20-30 minuten in de oven.

Cecile van Cupcakeboutique moest voor haar opleiding marketing een fictief bedrijf opzetten. Ze was net in Amerika geweest en zag hoe cupcakes daar een hype waren. Ze besloot er wat in Nederland mee te doen en zo begon het bakken. Nadat ze foto's van haar baksels op Facebook zetten stroomden de bestellingen binnen. Ze besloot er haar baan van te maken. Benieuwd naar de baksels van Cecile? Klik hier voor haar website.