Placeholder

Italiaanse broodsalade (panzanella)

Geen zin in een boterham met kaas als lunch. Probeer dan deze heerlijke Italiaanse broodsalade met tomaat en ciabatta.

Geen zin in een boterham met kaas als lunch. Probeer dan deze heerlijke Italiaanse broodsalade met tomaat en ciabatta.

Ingrediënten:
5 pruimtomaten, in partjes • 1 ciabatta, van de vorige dag • 1 rode ui, in halve ringen • 2 stengels bleekselderij, in boogjes •handvol basilicumblaadjes • 3-4 el wittewijnazijn • 6-8 el extra vergine olijfolie

Scheur de ciabatta in stukken. Maak het brood onder langzaam stromend water nat tot het helemaal zacht is. Knijp het overtollige vocht eruit en pluk het brood boven een schaal in stukken. Voeg de tomaat, ui en bleekselderij toe. Scheur het basilicum boven de schaal en sprenkel de wijnazijn en de olijfolie erover. Hussel de salade goed. Breng op smaak met zout en peper. Zet de salade minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast. Proef vlak voor je de panzanella serveert nog even of de salade goed op smaak is.

Tip: voeg kappertjes of olijven toe.

Bereidingstijd: 20 minuten Wachten: 2 uur