Placeholder

Kip met mosterd en sinaasappel

Zet vanavond deze kip met mosterd en sinaasappel op tafel. Lekker met sperziebonen en rijst.

Zet vanavond deze kip met mosterd en sinaasappel op tafel. Lekker met sperziebonen en rijst.

Hoofdgerecht. Voor de kip: 4 kippenpoten • 4 kippendijen • 1 bol knoflook • 1 sinaasappel • olijfolie om te besprenkelen Voor de marinade: geraspte schil (alleen het oranje) en sap van 1 biologische sinaasappel • 2 el grove (honing)mosterd • 2 el bal- samico-azijn • 1 el honing

Roer in een schaal alle ingrediën- ten voor de marinade door elkaar. Wentel de stukken kip erdoor en laat minimaal 30 minuten marine- ren. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de stukken kip in een braadslee en schenk de marinade erover. Strooi er zout en peper over. Snijd de knoflook horizon- taal doormidden en leg de twee helften tussen de kip. Snijd de sinaasappel in parten en leg ze ook tussen de kip. Sprenkel de olijfolie erover. Schuif de braad- slee in de oven en bak de kip in 30-35 minuten goudbruin en gaar; keer de kipstukken halverwege een keer om. Eet de gepofte knof- look bij de kip en knijp de parten sinaasappel erover uit. Lekker met gekookte sperziebonen en witte rijst.

Bereidingstijd: 11⁄2 uur, inclusief marineren.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Ikea, Nijhof woonwarenhuis, Studio Bazar.