Placeholder

Recept voor biefstuk met pepersaus, groentechips en avocadosalade

Dit hoofdgerecht is lekker stevig en gezond. Moeilijk om klaar te maken? Nee hoor, binnen 20 minuten staat dit gerecht op tafel.

Dit hoofdgerecht is lekker stevig en gezond. Moeilijk om klaar te maken? Nee hoor, binnen 20 minuten staat dit gerecht op tafel.

Ingrediënten: 1 avocado • 75 g veldsla • 10 radijsjes, in plakjes • 2 el sladressing • 4 el bieslook, grofgehakt • 1 el ingemaakte groene peperkorrels (pot) • 50 ml groentebouillon van tablet • 100 g zuivelspread light • 4 biefstukken à 100 g • 2 el boter • 50 g groentechips of tortillachips

Halveer de avocado en verwijder de pit. Snijd beide helften doormidden en verwijder de schil. Snijd de parten in lange repen. Meng in een schaal de avocado met de veldsla, radijsjes, dressing en de helft van de bieslook. Hak de peperkorrels fijn. Verwarm in een steelpan de bouillon. Voeg de zuivelspread toe en verwarm zachtjes totdat de spread is gesmolten. Laat de saus niet koken. Roer de peperkorrels erdoor en breng op smaak met versgemalen peper. Houd de saus warm. Verhit in een koekepan de boter en bak de biefstukken in 2-3 minuten per kant bruin en van binnen rood of rosé. Verdeel het vlees over 4 borden en leg er een handje groentechips op. Lepel er wat pepersaus bij en bestrooi met de rest van de bieslook. Serveer met de avocadosalade.

Bereidingstijd: 20 minuten