Placeholder

Recept voor vispotje met chorizo, aardappel en paprika

Dit heerlijke vispotje bereid je voor in 15 minuten. Daarna moet hij nog een half uurtje stoven. Eet smakelijk!

Dit heerlijke vispotje bereid je voor in 15 minuten. Daarna moet hij nog een half uurtje stoven. Eet smakelijk!

Ingrediënten:
1 el olijfolie
-100 g chorizoworst, in plakjes
1 ui, in dunne halve ringen
2 rode paprika’s in reepjes
500 g aardappels, geschild en in plakjes
1 blik tomatenblokjes (400 g)
4 witte visfilets (zoals tilapia of schelvisfilet)
2 el bladpeterselie, fijngehakt

Aan de slag
Verhit de olie in een braadpan en bak de plakjes chorizo tot het vet vrijkomt. Voeg de ui en paprika toe en bak ze 1-2 minuten mee. Voeg de plakjes aardappel en de tomatenblokjes met sap, wat zout en peper toe en schep alles goed om. Voeg zoveel heet water toe dat de aardappels net onder staan en breng het aan de kook. Zet het vuur iets lager en laat het geheel afgedekt 15-20 minuten sudderen tot de aardappels gaar zijn. Bestrooi de visfilets met zout en peper en leg ze op de aardappels in de pan. Laat alles afgedekt nog 6-8 minuten stoven tot de vis gaar is. Bestrooi met peterselie. Lekker met een groene salade.

Bereidingstijd: 15 minuten.
Stooftijd: 25-30 minuten.