Placeholder

Recept uit de foodtruck: Linzi’s champignons in bierslag met tzatziki

Foodtruckfestivals zijn helemaal hip. Vriendin was op Foodfestival Trek in Eindhoven en spotte de leukste trucks én hun leuke eigenaressen. Hier op Vriendin.nl delen zij heerlijke recepten. Vandaag: Linzi’s champignons in bierslag met tzatziki.

Foodtruckfestivals zijn helemaal hip. Vriendin was op Foodfestival Trek in Eindhoven en spotte de leukste trucks én hun leuke eigenaressen. Hier op Vriendin.nl delen zij heerlijke recepten. Vandaag: Linzi’s champignons in bierslag met tzatziki.

Ingrediënten:
-200 gr bloem
-2 tl zout
-2 tl nigellazaad (zwarte kummel)
-1 tl gemalen koriander
-300 ml koud bier
400 gr champignons

Voor de tzatziki:
-½ komkommer, zonder zaadlijsten en in grove slierten geraspt
-2 tenen knoflook
-2 takjes munt, blad fijngesneden
-150 gr volle Turkse yoghurt
-snufje zout
scheutje extra vergine olijfolie

Verwarm de frituurolie in de (frituur)pan voor op 180 graden. Meng alle ingrediënten voor tzatziki door elkaar en zet de tzatziki in de koelkast. Meng de bloem met het zout, nigellazaad en de koriander. Giet het bier in een kom en voeg, al kloppend met een garde, het bloemmengsel toe tot alles goed is gemengd. Het is belangrijk dat het bier koud is, dan lukt het bierbeslag het beste. Prik de champignons aan 8 dikke satéprikkers (de prikkers moeten dik zijn omdat ze het frituurvet in gaan en dus tegen een stootje moeten kunnen) en haal ze rustig door het beslag. Zorg dat de champignons helemaal bedekt zijn. Leg of zet de prikkers voorzichtig in het frituurvet en bak de champignons in 5 minuten aan beide kanten goudbruin. Laat ze goed uitlekken. Serveer de champignons met de tzatziki. 

Lees het verhaal van Linzi in Vriendin 29.