Placeholder

Recept voor bietencarpaccio met mierikswortelsaus

De pittige mierikswortel wordt meestal al geraspt in potjes verkocht. Lekker bij vis, zoals zalm, maar ook geweldig in combinatie met rode bieten.

De pittige mierikswortel wordt meestal al geraspt in potjes verkocht. Lekker bij vis, zoals zalm, maar ook geweldig in combinatie met rode bieten.

Gerecht 4 personen

• 4 gekookte bieten
• 75 g veldsla
• 1 el geraspte mierikswortel (potje)
• 125 ml zure room
• stokbrood om erbij te serveren

Voor de dressing:
• 2 el balsamicoazijn
• 4 el olijfolie extra vièrge
• 1 el kappertjes, uitgelekt

Wrijf het velletje van de bieten af en snijd ze in zeer dunne plakken. Leg in het midden van vier borden een bergje veldsla en leg de plakjes biet er dakpansgewijs op. Meng in een kommetje de ingrediënten voor de dressing. Breng op smaak met zout en peper. Roer in een andere kom de mierikswortel door de zure room. Breng op smaak met zout en peper. Sprenkel de dressing over de bieten. Schep in het midden van elk bord de mierikswortelroom. Serveer met stokbrood.

Bereidingstijd: ca. 20 minuten.