Placeholder

Recept voor Philly cheesesteak

De Philly cheesesteak is een Amerikaanse sandwich met dunne plakjes biefstuk, uien, groene paprika en gesmolten kaas die zijn roots heeft in de stad Philadelphia. Je maakt het klaar binnen 15 minuten en kan ook prima als lunch.

De Philly cheesesteak is een Amerikaanse sandwich met dunne plakjes biefstuk, uien, groene paprika en gesmolten kaas die zijn roots heeft in de stad Philadelphia. Je maakt het klaar binnen 15 minuten en kan ook prima als lunch.

Ingrediënten: 4 el olijfolie • 2 uien, doormidden gesneden en in dunne plakjes • 1 groene paprika, schoongemaakt en in reepjes gesneden • 500 g biefstuk, op kamertemperatuur, in dunne plakjes (dwars op de draad) gesneden • zout en peper • 4 witte pistolets • 8 plakjes Cheddar smeltkaas 

Verhit 2 eetlepels van de olijfolie in een grote koekepan en bak de uien en groene paprikareepjes al omscheppend op middelhoog vuur in 5 minuten. Haal de uien en paprika uit de pan en verwarm de andere 2 eetlepels olijfolie. Bak de plakjes biefstuk al omscheppend met zout en peper in 2 minuten. Snijd de pistolets open, leg op een bakplaat, beleg een helft met het vlees, de uien en paprika. Verdeel de kaas erover en leg het geheel 2-3 minuten of totdat de kaas smelt onder de grill. Leg de andere helft van het pistoletje erop, snijd de sandwich schuin doormidden en serveer.

Bereidingstijd: 15 minuten