Placeholder

Recept voor cocktail Tessmanian Devil

Deze week lees je in Vriendin een interview met Tess: de beste vrouwelijke bartender ter wereld. Wij mogen een recept uit haar boek Cocktails met Tess met jou delen.

Deze week lees je in Vriendin een interview met Tess: de beste vrouwelijke bartender ter wereld. Wij mogen een recept uit haar boek Cocktails met Tess met jou delen.

Dit heb je nodig:
30 ml gin | 30 ml Lillet Blanc | 30 ml Strega | 30 ml citroensap | 1 dash Creole bitters | 1 dash tabasco | 1 snufje cayennepeper

Methode: shake
Glas: Martini
Garnering: twee rode chilipepers

Aan de slag: 
1 Doe de gin, Lillet Blanc, Strega, het citroensap, de Creole bitters, tabasco en cayennepeper 
in een shaker tin. 
2 Vul de shaker tin met ijsblokjes en shake hard.
3 Strain de cocktail in het Martiniglas.
4 Garneer door van de chilipepers twee hoorntjes te maken.

Info
My little devil in a glass! Deze Tessmanian Devil-cocktail was mijn eerste echte signatuurcocktail en daar moest ik mijn eigen naam natuurlijk wel in fietsen. Gelukkig vonden mensen hem lekker en heeft Gary Regan hem geplaatst in zijn The 101 Best New Cocktails boek uit 2011. Strega is een Italiaanse kruidenlikeur. De naam betekent ‘heks’ en wanneer je goed naar het etiket kijkt, zie je een oude heks op een bezemsteel en een groepje jonge heksen naakt rond een kampvuur dansen. Geweldige likeur! Pas op met de tabasco en cayennepeper. Voeg liever te weinig toe dan te veel, je kunt er altijd meer bij doen. Spice weer uit de cocktail halen gaat helaas niet zo makkelijk.

Wil je het boek winnen? Klik dan hier