Placeholder

Recept voor Pan bagnat met ham, mozzarella en paprika

Pan bagnat betekent ‘nat brood’ in het Frans. Omdat je hem ruim van tevoren moet klaarmaken, wordt het brood doordrenkt met de dressing. Hmm!

Pan bagnat betekent ‘nat brood’ in het Frans. Omdat je hem ruim van tevoren moet klaarmaken, wordt het brood doordrenkt met de dressing. Hmm!

Ingrediënten:
• 4 el olijfolie
• 2 tl dijonmosterd
• 2 tl honing
• 11⁄2 el wittewijn- azijn
• zout en peper
• 1 stevig, ongesneden, vierkant brood
• 50 g parmaham
• 1 bol mozzarella (125 g), in stukken gescheurd
• 70 g groene olijven, gehakt
• 1 grote gegrilde rode punt- paprika (uit pot), gehalveerd en in reepjes gesneden
• handje sla naar keuze

Maak eerst de dressing door de olie, mosterd, honing, azijn en zout en peper in een kom te klutsen. Snijd het brood doormidden en kwast de dressing rijkelijk over beide helften. Beleg met de parmaham, mozzarella, olijven, paprika en sla. Leg de andere helft erop en wikkel het brood goed strak in aluminiumfolie. Laat het in de koelkast ten minste 3 uur rusten (of tot de volgende dag). Snijd het brood in vier stukken en serveer, of verpak de stukken in aluminiumfolie en neem ze mee. Maak je lunch compleet met een bakje verse, schoongemaakte radijsjes en wortel- en komkommerreepjes.

Bereidingstijd: 10 minuten